Wednesday, July 3, 2019
၁၄။ကင္မ္ခ်ီထမင္းေျကာ္
ကင္မ္ခ်ီထမင္းေျကာ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္မ်ား
၁။ အေအးခံထားေသာထမင္း - တရုတ္ထမင္းပန္းကန္လုံး ၄ လုံး
၂။ ကင္မ္ခ်ီ - တရုတ္ထမင္းပန္းကန္လုံး ၁ လုံး ခြဲ
၃။ ကင္မ္ခ်ီအရည္ - ထမင္းစားဇြြန္း ၄ ဇြန္း(မထည့္လဲ ရပါသည္။)
၄။ ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၅။ ကိုရီးယား ငရုတ္သီးအနွစ္(ပုံမွာျပထားေသာဗူးထဲမွ) - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း (အစပ္ျကိုက္ရင္ ၄ ဇြန္းထည့္ပါ။)
၆။ နွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
၇။ နွမ္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
၈။ ေရညိွ - ၁ ထုပ္ (တခါစားအထုပ္)
၉။ Bacon (or) Ham (or) Spam (or) ျကိုက္နွစ္သက္ရာအသား - တရုတ္ထမင္းစားပန္းကန္လုံး ၁ လုံးခြဲ
၁၀။ ဆီ -ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၁၁။ ျကက္သြန္ျမိတ္ - ၂ ပင္ (အစိမ္းေ၇ာင္အပိုင္း)
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အသားကို နွပ္ထားပါ။ ေအာက္ပါလင့္ခ္က အတိုင္းနွပ္ထားနိုင္ပါသည္။ Bacon (or)Ham (or) Spam ကိုအသုံးျပဳလွ်င္ နွပ္စရာမလိုပါ။ https://www.facebook.com/777867615616287/photos/a.777870188949363.1073741827.777867615616287/777888878947494/?type=1&theater
၂။ နွပ္ထားေသာအသား၊ ကင္မ္ခီ် နွင့္ ျကက္သြန္ျမိတ္တို ့ကို ပါးပါးလွီးထားပါ။ ေရနွင့္ ငရုတ္သီးအနွစ္ကို အရည္ေဖ်ာ္ထားပါ။
၃။ ေျကာ္မည့္အိုးကို မီးဖိုေပၚတင္ျပီး အိုးပူလာလွ်င္ဆီထည့္ပါ။ ဆီပူလာလွ်င္ အသားကိုထည့္ေျကာ္ပါ။ အသားက်က္လွ်င္ ကင္မ္ခ်ီကိုထည့္ျပီးေမြွပါ။ သမသြားလွ်င္ ထမင္းကိုထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ကမ္ခ်ီအ၇ည္ နွင့္ ငရုတ္သီးအနွစ္အ၇ည္တို ့ကိုထည့္ျပီးေမြွပါ။ အရသာျမည္းျကည့္ရ်္ ေပါ့ေနလွ်င္ ပဲငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းထည့္ပါ။
၄။ ျပီးလွ်င္ နွမ္းဆီကိုထည့္ျပီး သမေအာင္ေမြွပါ။
၅။ အားလုံး သမသြားလွ်င္ မီးဖိုမီးကိုပိတ္္ရ်္ ျကက္သြန္ျမိတ္ထည့္ျပီး ေမြွပါ။
၆။ စားခါနီးတြင္ ထမင္းထည့္၊ ထမင္းအေပၚက နွမ္း၊ ကပ္ေက်းျဖင့္ပါးပါးညွပ္ထားေသာေရညွိ ကိုတင္ half-fried ျကက္ဥေျကာ္ျဖင့္ သုံးေဆာင္ ႏိုင္ပါသည္။
( ၁ ခြက္ = 240 ml = ရိုးရိုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ခြက္) (ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon= 15ml) (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon= 5ml)
😁😁😁
Labels:
food
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment