Wednesday, July 3, 2019
၁၃။ၾကက္ေသာက္ဆမ္း (မြန္စတုိင္)
ၾကက္ေသာက္ဆမ္း (မြန္စတုိင္)
-----------------------------------------------
ၾကက္ေသာက္ဆမ္း ခ်က္နည္းေလးပါ။ ၾကက္ေသာက္ဆမ္း ခ်က္နည္းက ျမန္မာစတုိင္ဆုိရင္ ၾကက္ကာလသဟင္းလုိ႔ ေခၚပါတယ္။ ရခုိင္စတုိင္ ၾကက္ေသာက္ဆမ္းလည္း ရွိပါေသးတယ္။ ရခိုင္စတုိင္ ၾကက္ေသာက္ဆမ္းက ပိုစပ္ျပီ ငပိပါ ထည္႔ခ်က္ပါတယ္။ ခုမြန္စတုိင္ ခ်က္နည္းက ငရုတ္သီး ဓားျပရုိက္ထည္႔၊ ပင္စိမ္းအုပ္၊ မဆလာ ေလးနဲ႔ အရသာက စားလုိ႔အရမ္းေကာင္းပါတယ္။ ၾကက္ေသာက္ဆမ္းအရည္ကို ထမင္းေပၚ ဆမ္းလည္း စား၊ ဟင္းခ်ဳိ အေနနဲ႔လည္း ေသာက္လုိ႔ရပါတယ္။ ၀တ္ရည္က ပိုထူးျခားသြားေအာင္ ၾကက္သား အရင္ႏုပ္ထားျပီမွ ခ်က္ထားတာပါ။ ခုပဲ ခ်က္နည္းေလး ၾကည္႔ရေအာင္..
-----------------------------------------------
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သား – ၄၅၀ ဂရမ္ (အတံုးေသးမ်ား တံုးပါ)(ၾကက္ေပါင္၊ ေတာင္ပံ၊ ၾကက္ေျခေထာက္ မိမိၾကိဳက္နွစ္ရာ ထည္႔ခ်က္ႏုိင္သည္)
ၾကက္သြန္နီ – တ၀က္ (ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
ငရုတ္သီးစိမ္း – ၄ေတာင္႔ (ဓားျပရုိက္(သုိ႔) ထက္ျခမ္းျခမ္းပါ)
စပါးလင္ – ၁ခု (မညက္တညက္ေထာင္းျပီ ခ်ည္ထားပါ)
ဆႏြင္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု
ငရုတ္သီးမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ပင္စိမ္း – လက္တဆုပ္စာ
မဆလာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
-----------------------------------------------
ႏုပ္ထားရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၄မႊာ (ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
ဂ်င္း – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ခပ္ညက္ညက္ေထာင္းျပီ အရည္ညွစ္ပါ)
မဆလာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ၾကက္ျပဳတ္ရည္(သို႔) ေရေႏြး – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
-----------------------------------------------
ခ်က္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ႏုပ္ထား၇န္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း၊ မဆလာ၊ ၾကက္ျပဳတ္ရည္) တုိ႔အားလံုးျဖင္႔ ၾကက္သားမ်ားကို သမေအာင္ ေရာႏုယ္ျပီ ေရခဲေသတၱာ(ေအာက္ထပ္)တြင္ ၁နာရီခန္႔ ႏုပ္ထားေပးပါ။
၂။ မခ်က္ခင္ ၁၀မိနစ္ခန္႔ ေစာ၍ ႏုပ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ျပန္ထုတ္ထားပါ။
၃။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းတုိ႔ကို ၁မိနစ္ခန္႔ ဆီသပ္ေပးပါ။
၄။ ျပီမွ ဆႏြင္းမွုန္႔၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ စပါးလင္ တုိ႔ကုိ ထည္႔ျပီ မိနစ္၀က္ခန္႔ ေရာေမႊေပးပါ။
၅။ ထုိ႔ေနာက္ ၾကက္သားထည္႔၊ ဆားထည္႔ျပီ ၃-၄မိနစ္ခန္႔ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ လံုးခ်က္ေပးပါ။
၆။ ျပီေနာက္ ေရ(၃ခြက္၊ ၆၀၀ မီလီလီတာ) ထည္႔၊ ငါးငံျပာရည္ ထည္႔ျပီ အဖံုးအုပ္ကာ မိနစ္ ၂၀ခန္႔ တည္ထားပါ။
ရ။ ၾကက္သား ႏူျပီဆုိလွ်င္ အရသာ အေပါ႔အငံ႔ ျမည္ၾကည္႔ျပီ မဆလာ၊ ပင္စိမ္းအုပ္ျပီ မီးပိတ္လုိက္ပါ။
Credit:
Wutyee Food House
Labels:
food
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment