Wednesday, July 3, 2019

၁၆။❣️ေျမအိုုးျမီးရွည္


❣️ေျမအိုုးျမီးရွည္ 👌

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
------------------
၁။ ျကက္သား - ရင္အုုပ္ တျခမ္း နွင့္ လည္ေခ်ာင္းရိုုး ၂ ခုု
၂။ ျကက္အူေခ်ာင္း - ၁ ေခ်ာင္း
၃။ ငုုံးဥ - ၄ လုုံး
၄။ ကိုုက္လန္ - ၁ ေခ်ာင္း
၅။ ပါးပါးလွီးထားေသာ မုုန္လာဥနီ - အနည္းငယ္
၆။ မုုန္ညွင္းျဖဴ - အနည္းငယ္
၇။ ပန္းမုုန္လာ - အနည္းငယ္
၈။ အစိမ္းေ၇ာင္ပန္းမုုန္လာ - အနည္းငယ္
၉။ ေက်ာက္ပြင့္ - အနည္းငယ္
၁၀။ ျကြက္နားရြက္ (ေက်ာက္ပြင့္အမည္း) - အနည္းငယ္
၁၁။ အသားတုု - ၂လုုံး
၁၂။ ျမီးရွည္အေျခာက္ဖတ္ - လက္တဆုုပ္စာ
၁၃။ အျဖဴေရာင္ အျပားေခါက္ဆြဲဖတ္ - ၄ ျပား (မထည့္လဲရ)
၁၄။ ပဲျပားေျခာက္ - အနည္းငယ္
၁၅။ ပဲျပား - အတုုံးေသး ၄ တုုံး (ပုုံထဲမွာမပါ။)
၁၆။ ဆား - အနည္းငယ္
၁၇။ အခ်ိဳမွဳန္ ့(သိုု ့) သျကား - အနည္းငယ္
၁၈။ ပဲငပိ အစပ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၁၉။ မုုန္ညွင္းခ်ဥ္ (သိုု ့) ရွမ္းခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၂၀။ ဟြာေက်ာင္းအမွုုန္ ့- အနည္းငယ္ (မရွိရင္မထည့္လဲရပါတယ္။ ထည့္ရင္အနံ  ့ပိုုေမြွးပါတယ္။)
၂၁။ ငရုုတ္ေကာင္း - အနည္းငယ္

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ျကက္ရင္အုုပ္ နွင့္ လည္ေခ်ာင္းရိုုးမ်ားကိုု ဆား၊အခ်ိဳမွဳန့္ (သိုု ့) သျကား အနည္းငယ္ထည့္ ေရ ၄ ခြက္ထည့္ရ်္ မိနစ္ ၂၀ ခန္ ့ျပဳတ္ပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ရင္အုုပ္မွ အသားမ်ားကိုု ႏြွာရ်္ အတုုံးအေသးေလးေတြတုုံးထားပါ။ ရင္အုုပ္မွအ၇ိုုးကိုု ျကက္ျပဳတ္ရည္အိုုးထဲထည့္ျပီး မီးေအးေအးျဖင့္ ဆက္တည္ထားပါ။ ျကက္ျပဳတ္ရည္အိုုးတြင္ ေရနည္းသြားလွ်င္ ေရျပန္ျပန္ျဖည့္ေပးပါ။
၃။ ျမီးရွည္အေျခာက္ဖတ္၊ ပဲျပားေျခာက္၊ ေက်ာက္ပြင့္၊ ျကြက္နားရြက္၊ အသားတုုတိုု ့ကိုု အနည္းဆုုံး ၁ နာရီ ခန္ ့ေရစိမ္ထားပါ။
၄။ အသီးအရြက္မ်ားကိုု ျကိုုက္နွစ္သက္ရာအရြယ္လွီးထားပါ။ မုုန္ညွင္းခ်ဥ္ကိုု အတုုံးအေသးေလးေတြလွီးထားပါ။
၅။ ေျမအိုုးျမီးရွည္ျပင္ဆင္နည္း
- ေျမအိုုးကိုု မီးဖိုုေပၚတင္ရ်္ အပူေပးပါ။ ပဲငပိအစပ္ကိုု ထည့္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ အတုုံးအေသးေလးေတြတုုံးထားေသာ ျကက္သားကိုု ထည့္ျပီး ပဲငပိနွင့္ သမေအာင္ေမြွပါ။ ျပီးလွ်င္ မုုန္ညွင္းခ်ဥ္ကိုုထည့္ပါ။
- ထိုု ့ေနာက္ ျကက္ျပဳတ္ရည္ကိုု ေျမအိုုးရဲ  ့တ ၀က္ေက်ာ္ေက်ာ္ေလာက္ အထိထည့္ပါ။ ဟြာေက်ာင္းနွင့္ ငရုုတ္ေကာင္းမွုုန္ ့ကိုုထည့္ပါ။ ေရစိမ္ထားေသာ အရာမ်ားကိုု ထည့္ျပဳတ္ပါ။ ၂ မိနစ္ခန္ ့အဖုုံးအုုပ္ထားပါ။
- ျပီးလွ်င္ ပဲျပား၊ လွီးထားေသာ အသီးအ၇ြက္မ်ား၊ ငုုံးဥတိုု ့ကိုု ထည့္ရ်္ ေနာက္ထပ္ ၂ မိနစ္ခန္ ့အဖုုံးအုုပ္ထားပါ။
၆။ ထိုု ့ေနာက္မီးဖိုုေပၚမွခ်ရ်္ ပူပူေႏြးေႏြး ေျမအိုုးျမီးရွည္ကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

credit

No comments:

Post a Comment