Wednesday, July 3, 2019

၆။ ႐ွမ္းတိုဟူးမာ(ဝမ္းသဖိုး)

႐ွမ္းတိုဟူးမာ(ဝမ္းသဖိုး)
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

ပဲမွဳန္႔အစိမ္း(ေမႊးတံဆိပ္).....၂၅က်ပ္သား
ေရ.................................၂လီတာခြဲ
ဆား.........................လက္ဖက္ဇြန္း၁ဇြန္း
နႏြင္းမွဳန္႔...................အနည္းငယ္

ပထမဆုံးေရ ၂ လီတာကို ၾကက္သီးေႏြးေလးရေအာင္အပူေပးပါ။ေႏြးသည္ဆုံ႐ုံေလးျဖစ္ပါတယ္။က်န္ေရကိုခ်န္ထားေပးပါ။

ပဲစိမ္းမွဳန္႔ကို ဇလုံးတစ္ခုထဲထည့္ၿပီးေရကိုအနည္းငယ္ခ်င္းစီေလာင္းခ်ကာပဲမွဳန္႔ေတြမထုံးေအာင္ wire whisk (ၾကက္ဥေမႊတံ)ေလးသုံးၿပီးအဆက္မျပတ္ေမႊေပးပါ။

အားလုံးေပ်ာ္ဝင္သြားၿပီဆိုရင္ေတာ့ (၄၅)မိနစ္မွ(၁)နာရီထိအရည္ၾကည္၊အႏွစ္ျဖစ္သြားသည္အထိႏွပ္ထားေပးပါ။

အရည္ၾကည္က၃ ပုံ အႏွစ္က ၁ ပုံျဖစ္ေနတဲ့အေနအထားေရာက္ၿပီဆိုရင္အရည္ၾကည္ေတြကိုက်ိဳမယ့္အိုးထဲသို႔ထည့္ပါ။

နႏြင္းမွဳန္႔ကိုေရေဖ်ာ္ထည့္ၿပီးသမသြားေအာင္ေမႊေပးၿပီးလ်ွင္စတင္အပူေပးပါ။

ပဲရည္ၾကည္ေတြဟာအနည္းငယ္ေစးပ်စ္လာပါလိမ့္မယ္။ဆားေတြထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ။

ဆူပြက္တဲ့အေနအထားမေရာက္ေသးပဲျမႇင့္မားစြာပူေနတဲ့အခ်ိန္မွာ ပဲႏွစ္အရည္ေတြကိုသမေအာင္ေမႊေပးၿပီးအနည္းငယ္ခ်င္းစီေလာင္းထည့္ပါ။

ပဲႏွစ္ရည္ထည့္ေနခ်ိန္အတြင္းသစ္သားေယာင္းမႏွင့္အဆက္မျပတ္ေမႊေပးရမွာျဖစ္သလို
ကိုယ္အားသန္ရာဖက္သို႔သာတစ္ဖက္တည္းေမႊေပးရပါမယ္(ဘယ္လွည့္ေမႊ၊ ညာလွည့္ေမႊျခင္းမျပဳလုပ္ရ)

ခဲႏိူင္ေလာက္တဲ့ေစးထန္းမွဳမ်ိဳးရၿပီဆိုလ်ွင္ေတာ့အနည္းဆုံးထု ၁လက္မေလာက္ရိွတဲ့ဇလုံ၊ဗန္းေတြထဲေလာင္းခ်ၿပီးအခန္းအပူခ်ိန္မွာေအးသည္အထိအေအးခံထားပါ(အခန္းအပူခ်ိန္မွာမေအးမခ်င္းေရခဲေသတၱာထဲေရႊ႔ေျပာင္းထည့္ျခင္းမ်ိဳးမျပဳလုပ္ရ)

ဝမ္းသဖိုးအမာအတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား

သဘာဝ႐ွလကာရည္အညိဳေရာင္
ထန္းလ်က္ရည္အပ်စ္
ၾကက္သြန္နီအႂကြပ္ေၾကာ္
ႏွမ္းဆီခ်က္
ေျမပဲေထာင္း
င႐ုတ္သီးဆီခ်က္
တ႐ုတ္မဆလာႏွင့္စီခြၽမ္င႐ုတ္ေကာင္းဆီခ်က္
ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းအရည္
နံနံပင္

ဒီလို႐ွမ္းတိုဟူးမာစားဖို႔အတြက္ဆိုရင္သဘာဝ႐ွာလကာရည္အညိဳေရာင္မျဖစ္မေနလိုအပ္ပါတယ္။(ဗီနီဂါအရည္၊သံပုရာရည္၊ေ႐ွာက္ရည္လုံးဝမသုံးရ)

ခမ္းေမႊးေမႊးေလွာ္ၿပီးေထာင္းထားတဲ့င႐ုတ္ၾကမ္းမွဳန္႔ထဲသို႔ဆီပူေလာင္းဆီသတ္ပါ။

ႏွမ္းေလွာ္ကိုလဲထို႔နည္းတူစြာဆီသတ္ပါ။

တ႐ုတ္မဆလာေ႐ွာက္ေကာႏွင့္နာနတ္ပြင့္၊
စီခြၽမ္င႐ုတ္ေကာင္းတို႔ကိုေမႊးေအာင္ေလွာ္ၿပီးလုံးျခမ္းကြဲေထာင္းကာဆီပူေလာင္းဆီသတ္ပါ။

ၾကက္သြန္ျဖဴ ကိုညႇက္ေအာင္ေထာင္းၿပီးပါးပါးလွီးထားေသာနံနံပင္ႏွင့္ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္အရည္ရေအာင္ေဖ်ာ္ပါ။

ေျမပဲေလွာ္ကိုေထာင္းထားပါ။

ျပင္ဆင္မယ္ဆိုရင္ဝမ္းသဖိုးမာေတြကို ၁လက္မတုံးေလးမ်ားတုံးပါ။

ဆား(ေယာင္၍မ်ွပင္ငံျပာရည္မသုံးရ)၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းအရည္၊ထန္းလ်က္ရည္အပ်စ္၊ႏွမ္းဆီခ်က္ႏွင့္တ႐ုတ္မဆလာဆီခ်က္၊င႐ုတ္သီးဆီခ်က္၊႐ွလကာရည္တို႔ကိုမ်ွတေအာင္ထည့္ေပးၿပီးၾကက္သြန္နီေၾကာ္ႏွင့္နံနံပင္ေလးျဖင့္အလွဆင္ေပးပါ။

No comments:

Post a Comment