Wednesday, July 3, 2019
၁၇။ နွင္းပုလဲ
ေမာ္လျမိဳင္ဘက္မွာ နာမည္ၾကီးတဲ႕
( နွင္းပုလဲ ) ၾကက္ေၾကာ္ထမင္းေပါင္း ခ်က္နည္း
ဗမာၾကက္ (၅၀/၆၀ က်ပ္သားအရြယ္) ၂ေကာင္
တစ္ေကာင္ကို ေလးပိုင္း ပိုင္းျပီး အခ်ိဳမႈန္႕ ဆားနႏြင္း
ဂ်င္းရည္မ်ားမ်ားျဖင့္နယ္ျပီး အနည္းဆံုးနာရီဝက္ခန္႕နွပ္ထားပါ
ဟင္းအႏွစ္ခ်က္ရန္
ၾကက္သြန္နီၾကီးၾကီး ၁၀ လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄မႊာ
ဂ်င္း လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
အသင့္ေၾကာ္ထားျပီးသား
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ ဟင္းခပ္ဇြန္း ၄ ဇြန္းခန္႕
မဆလာေမႊး လဘက္စားဇြန္းတစ္ဝက္
ၾကက္သားမႈန္႕ နွစ္သက္သလိုခ်ိန္ဆထည့္ပါ
ၾကက္သြန္နီမ်ားပါးပါးလွီးထားပါ ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ အနည္းငယ္ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ ဆီမ်ားမ်ားကိုပူေအာင္တည္ပါ ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္လွီးထားတာ
ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ဂ်င္းေထာင္းထားတာထည့္ၿပီးဆီသတ္ပါတယ္ ၾကက္သြန္ေရေျခာက္ၿပီးေထာင့္ေလးေတြ ဝါေရာင္သန္းလာရင္(မနီဘူးေနာ္) နႏြင္းနဲနဲ အေရာင္တင္နဲနဲထည့္ ခဏေမႊ ျပီးရင္္ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ထည့္ပါ
ၾကက္သားမႈန့္႕ထည့္ပါ ေရအနည္းငယ္ထည့္ ၿပီး ကိုယ္လိုခ်င္တဲ့ အနွစ္အေနအထားေရာက္တဲ႕ထိတည္ပါ
(ေရအရမ္းမေျခာက္ဖို႕ သတိထားပါ ) ခ်ခါနီး မဆလာေလးအုပ္လိုက္ရင္္ ရပါျပီ
ဟင္းအနွစ္အဆင့္သင့္ျဖစ္ျပီဆို အရသာနယ္ျပီးနွပ္ထားတဲ႕ၾကက္ကို မီးျပင္းျပင္းနဲ႕ဆီျမဳပ္ေအာင္ေၾကာ္ပါ
ေၾကာ္ေနစဥ္ မီးအပူခ်ိန္ကို လိုအပ္သလိုညိွေပးပါ
Credit : ေရႊျမဳိင္သူရဲ႕ ေရႊလက္ရာ
Labels:
food
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment