Saturday, July 6, 2019

၃၀။နီပါလီစတိုင္လ္သက္သတ္လြတ္အာလူးႏွပ္


ဒီခ်က္နည္းက နီပါလီ လို႔ေခၚတဲ့ေဂၚရခါးလူမ်ိဳးေတြဆီက သင္ၿပီးတတ္ေျမာက္လာတဲ့နည္းေလးပါ။

သက္သတ္လြတ္ဟင္းတစ္ခြက္ျဖစ္ၿပီး ပူရီ၊ဒိုတီးေတြနဲ႔တြဲဖက္စားႏိူင္သလိုထမင္းျဖဴ ေလးနဲ႔တြဲဖက္စားရင္လဲအဆင္ေျပလွပါတယ္။
အခုက ထမင္းနဲ႔စားမွာဆိုေတာ့ အာလူးကို
ခပ္ႀကီးႀကီးေလးတုံးၿပီး အႏွစ္ေျခာက္ေျခာက္
ပုံစံေလးဖန္တီးထားပါတယ္။ ပူရီနဲ႔စားမယ္ဆိုရင္ေတာ့ အာလူးေသးေသး အႏွစ္က်ဲက်ဲေလးေပါ့။

နီပါလီစတိုင္လ္သက္သတ္လြတ္အာလူးႏွပ္
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
အာလူးႀကီးႀကီး............၃လုံး
ၾကက္သြန္နီ.................၁လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ................. ၃တက္
ခ်င္းေသးေသး...............၁တက္
ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္..........၁၅ရြက္ခန္႔
မုန္ညႇင္းေစ့................ထမင္းစားဇြန္းဝက္
မဆလာ....................လက္ဖက္စား၁ဇြန္း

အာလူးေတြကိုအခြံခြာၿပီး ၁လက္မ ထုေလာက္တုံးကာေရစိမ္ထားပါ။

ၾကက္သြန္နီ ၊ ခ်င္း ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေတြကိုနႏြင္း၊အေရာင္တင္မႈန္႔(င႐ုတ္စိမ္းမႈန္႔)တို႔ႏွင့္အတူညႇက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။

ဒယ္အိုးမွာဆီအပူေပးၿပီး ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ေတြကိုအႂကြပ္ေၾကာ္ၿပီးဆယ္ယူစစ္ထားပါ။

ထိုဆီထဲမွာပဲ အာလူးေတြကိုေရႊေရာင္ရခါနီးအထိေၾကာ္ပါ။

ဆီပူပူထဲမွာပဲမုန္ညႇင္းေစ့ေလးေတြကိုျဖဴ းထည့္လိုက္ပါ။မုန္ညႇင္းေစ့ေလးေတြဟာဆီအပူရိွန္ေၾကာင့္ေဖာက္ေဖာက္ျမည္ၿပီးေမႊးလာပါလ်မ့္မယ္။

ထိုအခ်ိန္မွ ညႇက္ေစးေနေအာင္ေထာင္းထားတဲ့ၾကက္သြန္အေရာကိုထည့္ၿပီးဆီသပ္ပါ။

ဆား ၊ အရသာမႈန္႔ေလးအနည္းငယ္ျဖည့္စြက္ပါ။

မဆလာေလး ျဖဴ းထည့္ပါ။ေရအပ်စ္အက်ဲကို
မိမိစိတ္ႀကိဳက္ ခ်ိန္ဆထည့္ပါ။

ေနာက္ဆုံးမွ အႂကြပ္ေၾကာ္ထားတဲ့ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ေလးေတြအုပ္ၿပီးဖိုေပၚမွခ်ပါ။

ေမႊးေမႊးခိ်ိဳ ခ်ိဳ ေလးနဲ႔ထမင္းစားၿမိန္တဲ့သက္သတ္လြတ္ဟင္းလ်ာတစ္ခြက္ပါ

😁😁😁😁

No comments:

Post a Comment