ၾကက္သားမႈန္႔ျပဳလုပ္နည္း
=========
၁ ၾကက္သား ၅၀က်ပ္သား
၂ နံနံပင္ ၁၀က်ပ္သား
၃ ၾကက္သြန္နီ ၅က်ပ္သား
၄ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ က်ပ္သား
၅ မုန္လာဥနီ ၅က်ပ္သား
၆ ဆားအနည္းငယ္
ျပဳလုပ္နည္း
အဆင့္၁
ၾကက္သားကို အ႐ိုးႏႊင္ၿပီး သန္႔စင္ေအာင္ ေဆးေၾကာပါ
အဆင့္၂
ၾကက္သားႏွင့္က်န္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကို သစ္သီးေဖ်ာ္စက္ သို႔ အသားႀကိတ္စက္ သို႔ င႐ုတ္ဆံု ထဲတြင္ အားလံုးေရာ၍ ညက္လာသည္အထိ ႀကိတ္ပါ ေထာင္းပါ
အဆင့္၃
ဗန္းထဲ ပလတ္စတစ္ ခင္းၿပီးေလာင္းထည့္ပါ အေျခာက္ခံစက္ သို႔ ေနပူ႐ွိန္ျဖင့္ ေျခာက္ေအာင္လုပ္ပါ
အဆင့္၄
ေျခာက္ပါက အသီးေဖ်ာ္စက္ သို႔ င႐ုတ္ဆံုထဲ မႈန္႔ညက္ေအာင္ ႀကိတ္ပါ
အဆင့္၅
ရ႐ွိလာေသာအမႈန္႔မ်ားကို ေလလံုေသာဘူးထဲထည့္ပါ
မွတ္ခ်က္ အသားႀကိတ္စက္ အႀကီးစားျဖစ္လွ်င္ အ႐ိုးပါထည့္ႀကိတ္ႏိုင္သည္
နံနံပင္အစား ပူစီနံ တ႐ုတ္နံနံ ပင္စိမ္း သံုးႏိုင္သည္
No comments:
Post a Comment