သီးစံု ပဲကုလားဟင္း
*************************
၁-ၾကက္သြန္ျဖဴ,နီ,င႐ုတ္သီးအစ္ိမ္းမႈန္႔ဆီသတ္ပါ။ ( ေပ်ာ့လာရင္ )
၂-ဂ်င္းေထာင္း,ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း,မဆလာ,ဇီယာ ထည့္၍
အနံ႔ေမႊးပီး ရြလာသည္အထိဆီသတ္ပီးရင္
၃-အာလူး,ဘူးသီး,ပဲသီး,ဒန္႔ဒလြန္သီး,ေရႊဖရံုသီး,ဥနီထည့္ပါ။
၄- ပဲျပဳတ္ေစ့နဲ႔ ပဲျပဳတ္ရည္ထည့္
ေရေႏြးထည့္ပီး မိနစ္ ၂၀ ခန္႔ အဖံုးအုပ္ထားပါ။
၅- ခရမ္းသီး,ပန္းေဂၚဖီထည့္ပါ။(ေရလိုရင္ေရေႏြးထည့္ေပးပါ)
( ၁၀ မိနစ္နစ္ၾကာရင္ )
၆- ရံုးပတီသီး, င႐ုတ္သီးစိမ္းခြဲျခမ္းထည့္ေမႊပီး အရသာျမည္းပါ။
၇- မက်ည္းရည္,ဆား,ဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ပီး
၅ မိနစ္ခန္႔ၾကာရင္ေတာ့ အိုးခ်လို႔ရပါပီ။
👉 ဟင္းရည္ အပ်စ္အက်ဲ,အသီးအႏွံ ႏူးတဲ့အေနအထားနဲ႔
အရသာကေတာ့ မိမိ ႏွစ္သက္သလို ထည့္ပါ။
ပဲကေတာ့ ညတည္းကေရစိမ္ထားပီး
မနက္က်မွ ဆားလဖက္စားဇြန္း ၁ ဇြန္းထည့္ျပဳတ္ရင္
ခဏေလးနဲ႔ႏူးပါတယ္။
အာလူး,ဘူးသီး,ပဲသီး,ဒန္႔ဒလြန္သီး,ေရႊဖရံုသီး,ဥနီ
ခရမ္းသီး,ပန္းေဂၚဖီ
ရံုးပတီသီး
အသီးအႏွံ ၉ မ်ိဳးကထြက္တဲ့အခ်ိဳဓါတ္ေတြနဲ႔
ဟင္းခပ္မႈန္႔ေတာင္ သိပ္မလိုပါဘူး။
ဒါေၾကာင့္ ေနာက္ဆံုး အရသာျမည္းပီးမွ
အရသာလိုတာေလး ျဖည့္စြက္ထည့္ေပးပါ။
မက်ည္းရည္လည္း ေနာက္ဆံုးမွပဲထည့္ပါ။
ခပ္ေစာေစာထည့္လိုက္ရင္ အသီးအႏွံေတြ
ေတာ္ေတာ္နဲ႔မႏူးေတာ့လို႕ပါ။
Credit မူရင္း post ေရးသားသူ
No comments:
Post a Comment