Wednesday, July 3, 2019
၁၂။#ျကာဇံခ်က္ ခ်က္နည္း
#ျကာဇံခ်က္ ခ်က္နည္း
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ပဲၾကာဇံ - ၂၀ သား(ေရစိမ္ထားပါ)
ၾကက္သား - ၂၅ က်ပ္သား(ေသးေသးရွည္ရွည္လွီးပါ)
ငံုးဥ - ၁၀လံုး(ျပဳတ္ျပီး အခြံခြါ)
မိႈေျခာက္ - ၂က်ပ္ခြဲသား
ပန္းေျခာက္ - ၅က်ပ္သား
ပဲလိပ္ - ၁ျပား
ငံျပာရည္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ စြန္း
ငရုတ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
အရသာမႈန္႔ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ စြန္း ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ လံုး (အခြံႏႊာ)
ၾကက္သြန္နီ - ၆ လံုး(၄ စိပ္စိပ္
ဂ်င္း - လက္၂ဆစ္(ပါးပါးလွီး)
နႏြင္းမႈန္. - အနည္းငယ္
အေရာင္တင္မႈန္. - အနည္းငယ္
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
သံပုရာသီး - အနည္းငယ္
အရင္ဆံုး ၾကက္ရိုးမ်ားကို ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅မႊာ၊ဂ်င္းလက္၁ဆစ္ ဆားအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ျပဳတ္ထားပါ။
မိႈေျခာက္ပန္းေျခာက္မ်ားကို ေရစိမ္ထားပါ။ ပြလာလၽွင္ေရစင္ေအာင္ေဆး၍
အေနေတာ္ညႇပ္ထားပါ။
ဒယ္ထဲ ဆီထည့္ျပီး ဆီပူလာရ ၾကက္သြန္နီ ျဖဴ ဂ်င္း ဆီသတ္ပါ။နႏြင္း အေရာင္တင္မႈန္.ထည့္ပါ။ ၾကက္သားထည့္ျပီး ခဏေမႊေပးပါ။
ျကက္ျပဳတ္ရည္ထည့္ပါ။
အရသာအတြက္ ငံျပာရည္ အရသာမႈန္႔ ထည့္ပါ။
မိႈေျခာက္ ပဲလိပ္ ထည့္ပါ။ ၅မိနစ္ခန္႔
ၾကာလၽွင္ ၾကာဇံ နွင့္ ပန္းေျခာက္ထည့္ပါ။
ဆူၿပီး ၁၅မိနစ္ခန္႔ၾကာရင္ ငံုးဥထည့္ပါ။
အရသာျမည္းပါ။ အရသာစိတ္ႀကိဳက္ျပင္ပါ။
အရသာ အေနေတာ္ျဖစ္လၽွင္ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္.ျပီး ရပါျပီ ။
ျကာဇံခ်က္ စားေတာ့မယ္ဆိုရင္ ပန္းကန္ထဲထည့္ျပီး ျကက္သြန္စိမ္း နံနံပင္ သံပုရာသီးညွစ္ အစပ္ျကိုက္ရင္ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္.ထည့္ျပီး အရသာရွိရွိ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ ;)
Credit :
Labels:
food
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment