Saturday, July 6, 2019

၃၁။ဒညင္းသီးႏွင့္ေရႊပုစြန္ေျခာက္ငါးပိခ်က္


ဒညင္းသီးႏွင့္ေရႊပုစြန္ေျခာက္ငါးပိခ်က္
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

ဒညင္းသီးျပဳတ္...........၁၀လုံး
ေရႊပုစြန္ေျခာက္...........၂ဇြန္း
စိမ္းစားငါးပိ.. ..............၁ဇြန္း
င႐ုတ္သီးစိမ္း.. ...........၁၅ေတာင့္ခန္႔
ၾကက္သြန္နီ.. .............၁လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ.. ...........၅တက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွည့္မွည့္..၅လုံးခန္႔

ဒညင္းသီးျပဳတ္ကိုထက္ျခမ္းခြဲၿပီးအေညႇာင့္
ေလးေတြထုတ္ေပးပါ။ထိုအေညႇာင့္ေလးကအခန္႔မသင့္ရင္အစာအဆိပ္တက္တဲ့ဓာတ္ကို
ျဖစ္ေပၚေစတတ္ပါတယ္။

ထက္ျခမ္းခြဲၿပီးင႐ုတ္ဆုံမွာေထာင္းျပားျပားေပးပါ။

ငါးပိကိုေရခပ္ေႏြးေနႊးႏွင့္ေဖ်ာ္ထားပါ။

ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴႏွင့္င႐ုတ္ေျခာက္၃ေတာင့္ေလာက္ကိုေရာၿပီးညႇက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးပါ။

ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာေထာင္းထားေသာအေရာ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ေရႊပုစြန္ေျခာက္တို႔ကိုနႏြင္းမႈန္႔၊အနည္းငယ္ႏွင့္အတူေရာထည့္ၿပီးဆီအနည္းငယ္ေလာင္းထည့္ပါ။

အဖုံးအုပ္ၿပီးမီးေအးေအးမွာဆီျပန္ေအာင္ခ်က္ေပးပါ။

ဆီျပန္လာလွ်င္ေထာင္းျပား(သို႔)ျခမ္းထားတဲ့
ဒညင္းသီးေတြထည့္ခ်က္ပါ။

၃မိနစ္ခန္႔ဆက္ခ်က္ၿပီးလွ်င္အရည္ေဖ်ာ္ထားတဲ့ငါးပိကိုေလာင္းထည့္ၿပီးင႐ုတ္သီးစိမ္းေတြ
ထည့္ပါ။

အဖုံးအုပ္ၿပီးေရခမ္းသည္အထိဆက္ခ်က္ေပးပါ။

အရသာအတိုးအေလွ်ာ့ခ်ိန္ဆၿပီးရင္ထမင္းၿမိန္တဲ့ဒညင္းသီးငါးပိခ်က္ေလးတစ္ခြက္ရပါၿပီ။

သတိျပဳရန္။ ။
ဒညင္းသီးစားလို္အဟာရမျဖစ္ဘူးဆို
ေပမယ့္လဲဒညင္းသီးကိုမေ႐ွာင္ႏိူင္ၾကတာေၾကာင့္အလြန္အကြၽံစားသုံးျခင္းကိုသတိထားၿပီးေ႐ွာင္ၾကဥ္ျကပါလို႔အသိေပးအပ္ပါတယ္။


No comments:

Post a Comment