Wednesday, July 3, 2019
၈။ ငါးဖယ္အုန္းႏို႔ခ်က္
🌿 ငါးဖယ္အုန္းႏို႔ခ်က္ 🌿
ပါဝင္ ပစၥည္းမ်ား......🐟🍯🍅🍍🍏
ငါးဖယ္နယ္ရန္အတြက္........
🍅 ငါးဖယ္ ၂၅ က်ပ္သား(ေပါက္ၿပီးသား)
🍏 ေ႐ွာက္ရြက္ ၄ ရြက္
🍄 ပဲသီး႐ွည့္ေတာင့္ ၃ ေတာင့္
🍆 င႐ုတ္သီးစိမ္း ၅ ေတာင့္
🍐 စပါးလင္ လက္ ၂ ဆစ္
🍋 ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ မႊာ
🍄 ေကာ္မူန္႔ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
🍈 င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္ လက္ဖက္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
🌰 ယိုးဒယား ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
🍒 ၾကက္ဥ ၁ လံုး
🍠 ဟင္းခက္မူန္႔ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဟင္းခ်က္ရန္ အတြက္......
🌿 အုန္းႏို႔ ရယ္ဒီမိတ္ ဗူးေသး ၁
🌿 ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂ လံုး( ႏုတ္ႏုတ္စင္း)
🌿 ၾကက္သြန္နီျဖဴေၾကာ္ ၁၀ သား
🌿 ဂ်င္း လက္တဆစ္
🌿 အေရာင္တင္ မူန္႔ အနည္းငယ္..
🌿 သၾကား ဆား ငံျပာရည္ ဟင္းခတ္မူန္႔
🌿 သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ အနည္းငယ္
🌿 ကလယ္ေဝးရြက္ အနည္းငယ္
🌿 ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း ရြက္ အနည္းငယ္......
🌿 မဆလာ
🌿 ဟင္းခက္မူန္႔
🌿 နႏြင္းမူန္႔
ငါးဖယ္နယ္ရန္......
အရင္ဆံုး ေပါက္ၿပီးသား ငါးဖယ္ထဲကို ၾကက္ဥ ေခါက္ၿပီးသား ၊ လွီးထားေသာ အသီးအရြက္ ႏွင့္ က်န္ပစၥည္းမ်ား အကုန္ ထည့္နယ္ၿပီး ပံုပါျပထားတဲ့ အတိုင္း လံုးထားပါ။
ၿပီးေနာက္ ဆီးမ်ားမ်ား ႏွင့္ အျပား ပံုစံေလးလုပ္ၿပီးေၾကာ္ ဆီစစ္ထားပါ။
( ေၾကာ္ထားေသာ ငါးဖယ္အား ႀကိဳက္သလို ျပဳလုပ္စားႏိူင္ပါသည္။)
ခ်က္နည္း......
ဂ်င္း ၊ ပ်င္းေတာ္သိမ္းရြက္ ၊ ကရက္ေဝး ၊ သစ္ဂ်ပိုး ၊
ကို နႏြင္းမူန္႔ျဖင့္ ဆီသက္ပါ။ ၿပီးေနာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး မဆလာ ဟင္းခတ္မူန္႔ ၾကက္သြန္နီျဖဴေၾကာ္ ထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ဆီျပန္ေမြးလာလ်ွင္ အုန္းႏို႔ ႏွင့္ ေရထည့္ပါ။
အုန္းႏို႔ ရည္ ဆူလာၿပီ ေရတဝက္ေလာက္ ခန္းလာလ်ွင္ ငါးဖယ္ေၾကာ္ၿပီးသား ထည့္ပါ။
ေရခန္းဆီးျပန္လာလ်ွင္ မဆလာအုပ္ ကရေဝးရြက္လအနည္ငယ္းထည့္ အေပါ့အငန္ ျမည္း၍ အရသာ ႐ွိေသာ နတ္သုဒၵါ ငါးဖယ္အုန္းႏို႔ခ်က္ ဟင္းကို ရပါၿပီ။
ထိုင္း ႏွင့္ အင္ဒိုးနီး႐ွား ႏွစ္မ်ိဴးေပါင္းကို ျမန္မာနည္းျဖင့္
ခ်က္ျပဳတ္ထားျခင္းပါ။
သတိ....အစားမေတာ္တလုပ္။
ေရာဂါ ႏွင့္ မတည့္သူမ်ား စားသံုးရန္မသင့္ပါ။
သင္မီးဖိုေခ်ာင္ အား သန္႔႐ွင္းမူျဖင့္ ကူညီပါ။
Crd;ေစာေတဇေမာင္(Professional Cook)
ခ်က္ျပဳတ္ျခင္း အႏုပညာ
Labels:
food
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment