Wednesday, July 3, 2019
၁၀။ေျပာင္းဖူးေထာင္းလုပ္နည္း
ေျပာင္းဖူးေထာင္းလုပ္နည္း
------------------------------------
၁။ ေျပာင္းဖူး - ၂ဖူး (ျပဳတ္ထားပါ)
၂။ ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (အခြံႏႊာၿပီသား ေလွာ္ထားပါ)
၃။ ပုဇြန္ေျခာက္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၄။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ အရွည္လွီးပါ)
၅။ သံပရာသီး – ၁လံုး (အရည္ညစ္ထားပါ)
၆။ ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
ရ။ ပဲသီးရွည္ – စည္းဝက္ (အရွည္အေစာင္းလွီးပါ)
၈။ ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂မႊာ (ေထာင္းပါ)
၉။ ငရုတ္သီးစိမ္း – အေတာင့္ ၂ေတာင့္ (ေထာင္းေပးပါ)
၁၀။ ထန္းလ်က္ရည္ (သို႔) သၾကားရည္ – လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လံုး ၁လံုး
၁၁။ မုန္လာဥနီ - တဝက္ (ျခစ္တံျဖင့္ျခစ္ထားပါ)
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ျပီးလွ်င္ ဇလံုတစ္ခုထဲသို႔ (ေျပာင္းဖူး၊ ေျမပဲ၊ မုန္လာဥနီ၊ ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔၊ ပဲသီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငရုတ္သီးေထာင္း) အားလံုးကို ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၂။ ျပီးမွ ထန္းလွ်က္ရည္၊ သံပရာရည္၊ ငံျပာရည္တုိ႔ကို ခြက္တခုထဲ ေရာေမႊလိုက္ၿပီ ေျပာင္းဖူးေပၚေလာင္းခ်ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၃။ အရသာအေပါ႔အငံ႔အေနေတာ္လွ်င္ အရသာရွိေသာ ေျပာင္းဖူးေထာင္းကို စားသံုးနုိင္ပါျပီ။
Cd
Labels:
food
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment