Saturday, July 6, 2019
၂၈။ဖြာလူဒါျပဳလုပ္နည္
ဖြာလူဒါျပဳလုပ္နည္း
****************
ပါဝင္ပစၥည္း
1-သာကူေစ့ စားပြဲတင္ဇြန္း၂ဇြန္း
2-ေက်ာက္ေက်ာအဝါ အနီ အစိမ္း စားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္းစီ
3-မုန္႔လက္ေဆာင္း စားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
4-ယိုးဒယား ေရာင္စံုဂ်ယ္လီ စားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
5-ပူတင္း တစ္တံုး
6-ေရခဲမုန္႔ တစ္လံုး
7-ေရခဲတံုး သင့္သလိုထည့္ပါ
8-ႏြားႏို႔ သင့္သလိုထည့္ပါ
9-ႏွင္းဆီအနံ အနည္းငယ္
10-အုန္းသီးျခစ္ အနည္းငယ္
11-သၾကားရည္
ျပဳလုပ္နည္း
သၾကားေရကိုက်ိဳထားပါ
အုန္းသီးျခစ္ၿပီးအဆင္သင့္ထားထားပါ
သာကူေစ့ကိုျပဳတ္ၿပီးအေအးခံထားပါ
တယ္လီဖုန္းတံဆိပ္ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔အေသးတစ္ထုက္ကိုေရ 500mlနဲ႔က်ိဳၿပီးခြက္တစ္ခုစီမွာထည့္ၿပီးအေရာင္စပ္အေအးခံထားပါမိနစ္ေလးဆယ္ေလာက္ပါ
ၾကက္ဥ ဆား ႏြားႏို႔ ႏို႔ဆီ မ်ားကိုေရာေခါက္ၿပီး ပူတင္း ေပါင္းထားပါမိနစ္ႏွစ္ဆယ္ခန္႔
ပထမဦးဆံုး ေသာက္မည့္ခြက္ထဲသို႔ ေရခဲတံုးေတြကို ထည့္ပါ ႀကိဳၿပီးသားသၾကားရည္ထည့္ပါ ဆားအနည္းငယ္ ထည့္ပါ
ထို႔ေနာက္ေက်ာက္ေက်ာအဝါအနီအစိမ္းႏွင့္ ယိုးဒယား ဂ်ယ္လီ ပူတင္း သာကူေစ့ တို႔ကို ထည့္ပါ
မုန္႔လက္ေဆာင္းႏွင့္ ေရခဲမုန္႔ကိုထည့္ပါ ေပါင္မုန္႔႐ွိလည္းထည့္ႏိုင္ပါတယ္ ၿပီးရက္ႏွင္းဆီအနံထည့္ပါ
ေနာက္ဆံုး အေပၚမွာအုန္းသီးေလးျဖဴးကာႏြားႏို႔ ေလးဆမ္းရင္ အရသာ႐ွိတဲ့ ဖြာလူဒါေလးရပါၿပီ
Labels:
food
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment